Informasjon

Kniven er kokkens og matelskerens viktigste redskap!

MAC-kniven er mer enn et kjøkkenredskap. Den er et verktøy. Et verktøy som hjelper deg å gjøre det meste med råvarene. Godt forarbeid er halve jobben, og med MAC-knivene blir dette en fornøyelse. Enten du skal lage en fem retters middag, eller bare skjære agurk.

Vi i Global er ikke overrasket over at mange fremtredende kokker har funnet hemmelighten med Mac. 

MAC har mange fordeler som andre ikke har: 
Hullet i bladet på mange av knivene er laget for lettere oppheng og renslighet. De tørker fortere, og henger du knivene høyt, kan heller ikke små nysgjerrige barnefingre komme i kontakt med dem. 

MAC slipes til 45° i steden for 76°: 

Hemmelighten ligger i materialet. MAC's stålkvalitet tåler en slik spiss vinkel, slik at skarpheten blir helt overlegen. Måler du vinkelen på andre lan (f.eks. Sveits, Tyskland, England eller Frankrike), vil du finne at vinkelen er over 76°. 
MAC's kniver er derimot ALLTID 45°. 

Vinkel

MAC et presisjonsverktøy som bør behandles med omtanke: 

1. Unngå oppvaskmaskin, risikoen er at man mister noe av skarpheten. 
2. Bruk ikke stålbryne. Det er samme effekt som en fil på knivens fine egg. 3. Heng den opp etter bruk så den kan tørke, dersom du har en slik type. 
4. Når bladet blir sløvt, bruk da MAC slipestav eller diamantsliper. Hold bladet i en vinkel 10-15° og trekk kniven ned mot deg. På den måten vil du ikke skade kniven, og du vil beholde dens opprinnelige skarphet. Brukes diamantsliperen, holdes kniven rolig, mens sliperen føres fram og tilbake over eggen med samme vinkel.